13 Ekim 2011 Perşembe

Mobilya paradoksu!!!

Nişanlıyla dün akşam dolunayın ve yükselen koç burcunun da etkileriyle birbirimize girmemize ramak kalmıştı!! Sebebi de salon takımımız ve yemek takımımız... Sahi ben onların resimlerini sizinle paylaşacaktım değil mi? Neyse şu badireyi bir atlatalım da sonrasında gönül ferahlığıyla resimlerini koyarım bakalım beğenecek misiniz :)



Biz temmuzda bir ev aldık arkadaşlar, daha doğrusu ailem aldı, ama evlenince bizim oturmamız için, arka planda sevgili başkomutan babaannem vardı :) Hakkını ödeyemem de hiç :) Babam da dedi nişanlıya, "yavrum kardeşinle ikiniz düğüne kadar evde oturun, boş yere kira masrafı yapmayın." Nişanlımla erkek kardeşi aynı evde kalıyorlar, aile burada değil, ablaları da Ankara'da ama onlar da evli barklı filan işte; bizimkiler de "tamam" dediler. E malum erkek tarafının artık ev eşyasını alması gerekicek, herneyse biz gittik önce beyaz eşyayı beğendik, alıyoruz, ama nereye koyacağız? İlk vukuat orada baş gösterdi zaten!!!

Şimdi müstakbel evim üç oda bir salon. Salon ortak kullanım, iki oda iki kardeşin, yatakodası olacak kısımda da benim çeyizlik eşyalarım var, çünkü bizim evimiz çok küçük artık çeyizlik koyacak hiçbir yer kalmadı, babam sinir krizleri geçiriyor, "bu ne böyle nereye elimi atsam bişey çıkıyo, bu evde yaşanmaz oldu!" filan fişman diye. Biz de yeni eve götürdük çeyizleri, evde yer tasarrufu oldu hem de cidden. Bu kısa bilgiden sonra konumuza dönelim. Efendim, beyaz eşyacı adam "eşyalar burda mı kalsın, yoksa eve mi teslimat yapalım?" bizim nişanlı bu depoda kalma olayına hiç sıcak bakmıyor, daha evvelden de konuştuk ama bir türlü ikna edemedim, ille de "eve gelecek" diyor da başka bişey demiyor. ben de diyorum ki "ya bunları nereye koyacaksın, akıl var mantık var, dursun adamın depoda işte ya!!!" sonrasında "hadi adam batarsa, eşyalarımızı alıp kaçarsa" diye bir tez sunuyor, ama bizim gibi dünya kadar insan var, çoğusu evlenirken getirtiyorlar eşyayı eve, hiçbişey de olduğunu duymadım. Neyse o kadar bunalttı ki dedim, "beyaz eşyalar gelsin eve." ama içimden de diyorum ki "sen görürsün, asıl çıngar salon takımında çıkacak"

Ki beklediğim gibi de oldu, salon takımımızı da seçtik, yemek odamızı da, ama iş teslimata gelince bizimki yine aynı terane "eve gelsin, gözümün önünde dursun." bu arada ben annemin gözüne bakıyorum, çünkü annem benim eve gelmesini istemediğimi biliyor, ama annemden de "tık" yok, çünkü annem burada hakem rolünde, her iki tarafa da eşit yaklaşımlarda bulunuyor. zaten anneme diyorum ben "ben kaynanam yok demiyim, sen benim zaten en birinci kaynanamsın!" Orada ben nişanlımın beynine giremedim, ama mobilyacı dedi ki "abi sen eşya teslimatına kadar bir düşün istersen" nihayet adam benden yana çıktı yani :)))

Bu arada benim beynimden neler geçiyor, ne komplo teorileri, kısaca onlara da bir göz gezdirelim;
"bunlar kesin o salon takımlarını islendirirler (muhafazalı gelecek biliyorum oysa) ama olsun mahfederler!!!"
"sandalyeleri çizerler, misafirleri gelir oturturlar, hiç olmadı ters çevirip üstüste koyarlar, düğüne kadar pestil olur onlar yaaa"
"koltuklara oturamasalar da üzerlerine çamaşır koyarlar, ben onları bilirim, eziyet ederler eşyaya"
"hele teklileri düşünemiyorum bile!!!"

evet, böyle abuk subuk düşünce yapım da vardır benim, ama ne yapayım, onlar da hiç temiz değiller böyle düşünmem çok normal :) ha bir de, zaten evlenmeden önce ev baştan aşağı tadilata girecek, o hengamede eşyalarım zaten pert olur, onu hiç aklıma bile getirmek istemiyorum, bu masum bahanelerle yüreğimi ferahlatıyorum, bir de tadilatı düşünsem kafayı yerdim!!!

dün beklediğimiz telefon bayiden geldi, mobilyacı eşyaları bugün teslim edecekmiş, ben dün akşam son kez bütün kozlarımı kullandım, akşam bizde yemeğe kaldı, ondan sonra çay içerken annemin yanında;
-aşkım, bak son kez rica ediyorum, nolur eşyalar orda kalsın.
-olmaz aşkım, adam üstüne çökerse ben ne yaparım o zaman deliririm.
-canım ne olacak, adam niye batsın, kaç tane şubesi var yapma gözünü seviyim.
-olmaz işte ya!!!
-nereye sığdırcan eşyaları peki?????
-masayla sandalyeleri yatak odasına, kalanları salona (biz yemek takımının hepsini almadık ev daralmasın diye, sonra yazacağım bunu da)
-olmaz, sığmaz, sen onları sığsın diye üstüste bile koydurursun mahfolur onlar!!!
-hiçbişey olmaz, üstüste konmaz yanyana konur,
-yanındn geçerken kötü edersiniz, ben biliyorum!!!
-o zaman ben niye aldım eşyaları ki, düğünden önce alırdım.
- ama o eşyaları borcunu bitir diye şimdi aldık canımın içi!!!
-olmaz işte, gelecek!!!
-gelmiycek efendim!!!
-geleceeeek!!!!
(burada aklıma turşu suyu en güzel nasıl olur muhabbeti geliyor, limoooon, sirkeeee :))))




konu kapanır, annem kızar, ikimiz de susarız...

sabah olur, işe gidilecekken nişanlı der ki; "aşım sen bilirsin, öyle istediysen eşyalar düğüne kadar kalsın..."


hehehehe :))) işte bu!!! :PpP

ama yine de kalbimi bir kez daha fetheder :))) konu tatlıya bağlanır, Maya mutlu gülümsemesiyle işe gider, (gerçi biz aynı yerde çalışıyoruz, ama farklı birimlerde; aynı birimde olmayı hiç istemezdim :)))

Sizleri seviyorum :)

14 yorum:

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

kadının fendi erkeği yendi gibi gözüksede aslında mantık kazanmış canım ;) dediğinde çok haklısın, sonuçta oarada yaşadıkları için mutlaka kullanmaları gerekebilirdi, ee o zamanda kullanmayın desen, başka bir kavga sebebi, en doğrusu olmuşş, hayırlı olsun canım cicileriniz ;)

Fatma dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın:)

Sahaf Kedisi dedi ki...

Maya'cım okudukça evlilikten, hatta nişanlı olmaktan dahi korkmaya başladım yahu :( Ne zormuş çeyizlikler, ev tutma olayı, hele hele karşındakine laf dinletmek... Ama sonunda senin istediğinin olması beni içten içe sevindirdi, hehe! Ne de olsa "Kadının fendi erkeği yendi" demişler :D Evlendiğinde güle güle oturun inşallah evinizde, Allah nazarlardan saklasın :) Darısı beşıme :P

Unknown dedi ki...

valla haklısın bende olsam öyle yapardım kesin, evde yaşamasa onlar neyse eşyalar gelsin eve ama yok mahvederler eşyaları kullanırlar fln :))

gülümse dedi ki...

benimde çeyizler hem bizde hem de diğer 2 teyzemin evlerinde,yani 3 eve dağıttık:)))beyaz eşyayı da seneler senelr önce aldım.hmm bi düşüneyim 5 yıl olmuştur yani:)))hala aldığım yerde güya.ama model değişti tabi.firma sahipleri bana aldığım modelin en son versiyonunu ücretsiz vereceklerini tahhüt ettiler ama bakalım:)))dün de neredeyse nişanlımla ayrılıyoduk iyi mi:)))demek ki bu dolunay mevzuunanmış:)))herşeyin tatlıya bağlanmasına sevindim,xoxo

emelden.blogspot.com dedi ki...

bencede haklısın canım, zaferini kutlarım:)

Ülkü dedi ki...

Eşyalar hayırlı olsun canım daa ne diye herşeyde diklenip can sıkıyon sen ya eşyaymış paraymış bunlar boş işler hiç birşey olmaz evde eşyalar merak etme garantide olurlar herkese güvenme ne olacağı belli olmaz bide kır dizini otur be muhalefet :)

okuyan dedi ki...

öncelikle eviniz hayırlı olsun... dilerim sağlıkla, huzurla, mutlulukla ve ağız tadıyla uzun seneleriniz geçsin...
eşya konusunun tatlıya bağlanmasına ve senin gönlüne göre sonuçlanmasına da senin adına çok sevindim:)
sevgilerimle...

ayak izleri-sevgi dedi ki...

hay allahım.. o da haklı tabi kendince ama sen daha çok haklısın :)) ben beyaz eşyalarım nişan bile yokken ortada almıştım.. ön ödeme kampanyasıyla.. 3 sene boyunca onların deposunda durdu.. bişiycik te olmadı.. mobilyayı da 7 ay öncesinden aldık.. düğüne 2 hafta kala teslim aldık.. hepsi gayet sağlam durumdaydı... ay işte illa inat edecekler o yüzden yapıyorlar.. sırf gıcıklık olsun diye..

Maya'nın Cicileri dedi ki...

♥Turtacım bence de, bak ben hiç o konuyu düşünmemiştim, evet bir kavga konusu rahat çıkardı oradan :) neyse şimdi içim rahat ama artık, ohhh :) teşekkür ederim cicilerimiz için de :) sevgiler, öpücükler :)

♥ Fadiş'çiğim, çok teşekkür ederim ikimiz adına :) sevgiler :)

♥Sahaf Kedi'm, korkmasın gözün o kadar değil merak etme :) aslında herşey çok zevkli, ama ille de bir yerde bir huysuzluk çıkıyor, onu da böyle tatlı manevralarla tatlıya bağlamak çok güzel :) safımda olmana sevindim, ne de olsa kadın dayanışması değil mi, hiçbişeye benzemez :) darısı ve en güzeli senin başına inşallah Kedi'm benimmm :))) seviyorum seni :)

♥Yekta'm, aynı kafadanız zaten, onların her akşam koltukların etrafında olacakları düşüncesi beni paranoyak etmeye yeter de artardı zatennn :) ohh canıma değsin :PpP öpücükler :)

♥Gülümse, ne güzel bir isim bu, hoşgeldin :) bize de dediler o taahhüt olayını da işte nişanlının inadı :) aman aman ayrılık demeyin, tatlıya bağlanmış çok şükür, sevgiler çok :)

♥Emel abla, sağol, bu zafer hepimizin!!! :D (çok sırıtkan yüz ifadesi :))) sevgiler :)

♥ Ülkü abla, ben muhalefetim ya sen de bana muhalefetsin, anlayalım yani damat tarafından mısın yaaa :P valla, kaynana annem bir sen iki :))) öpücükler ;))

♥Okuyan'cım, amin diyorum o güzel dualarına, hepimizin Allah ağız tadını, sağlığını, huzurunu bozmasın, daha da artırsın inşallah... sonuç için de teşekkür ederim, bu aslında benim adım altında tüm dünya kadınlarına bağışlanmış bir zaferdir :D çok abarttım evet, susuyorum ve sevgilerimi yolluyorum :))

♥Sevgi'm, bak senin de başından geçmiş, ne oldu, evinize geldi, tertemiz misler gibi oturdunuz maaşallah, ne var yani bizimki de dursun, sürünmesin onun pis evinde, neyse düşününce hala sinirlenebiliyorum ama çok şükür lehimde sonuçlandı :) inat kırıldı, mutluyuz çok :) sevgiler canım :)

Unknown dedi ki...

çok alemsin maya :)

Maya'nın Cicileri dedi ki...

♥Gülinim, şartlar beni böyle yaptı, ciddiyim bak :)

Kitap Eylemi dedi ki...

Maya, süpersin canım ya, hızını almışsın kim tutar seni, şimdiden herşeye ok diyerek sonra bunları biriktireceğine , ne düşünüyorsan ve hangi fikirdeysen savunman en iyisi.Yoksa evlendikten sonra da herşeyine tamam diyen birini bekliyor erkekler şimdiden kendi karaların ve bunların savunucusu olman harika.bu arada tebrikler ..:)Umarım güzel yuvanızda çooook mutlu olursunuz canım.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

♥Cimcimecim, aynen öyle, herşeye evet demek daha ileride telafisi güç durumlara da sebebiyet verebiliyor, o yüzden neysek oyuz, tavrımız belli, bizi olduğmuzdan farklı bilmesin :) savunma konusunda desteğini almak çok güzel :) tebriğin için de teşekkür ederim darısı ilerideki raundlara :PpP mutluluk hepimizle birikte olsun canım benim, kucak dolusu sevgiler :)