17 Mayıs 2011 Salı

Eskişehir Gezisi-Bölüm 1: Yüksek Hızlı Tren Seyahatim ve Porsuk Çayı Kıyıları

Oyyy, nasıl yorgunum anlatamam! Başlıktan da anlayacağınız üzere günübirlik bir Eskişehir gezisi yaptık geldik nişanlıyla. Eskişehir'de askerliğini yapan bir arkadaşımız vardı, terhis oldu dün, onu hem almaya gidildi, e gitmişken de Eskişehir'den hep transit geçen ama hiç içine uğramamış Maya'ya ya da bir turistik gezi yaptırıldı :)


Eskişehir'e Ankara'dan gitmek artık çok kısa sürüyor biliyorsunuz. Yüksek Hızlı Tren ile Ankara-Eskişehir arası 1 saat 30 dakika. Tren bileti fiyatları da çok uygun. Economy class aldık biz, normalde 20 TL, ama gidiş dönüş alınca %20 indirim uygulanıyor bilet başı ve gidiş dönüş 32 TL tutuyor toplamda. Ayrıca öğretmenlere, gençlere, çocuklara da indirim uyguluyor TCDD. Bu gezide ilk defa Eskişehir'i gezmem bir yana ilk defa da YHT ile seyahat etme fırsatını da buldum, o yüzden herşeyi baştan çekilen acele fotoğraf kareleri ile de anlatmaya çalışacağım :)


Ankara Garı'nda ayrı bir platform var, YHT'ye binmek için, güleryüzlü hostesler biletlerinizi onaylayıp gideceğiniz vagonu tarif ediyorlar; tabii ben fotoğraflarken daha erken bir vakitti;





Nişanlı bana "görgüsüz müsün trende fotoğraf çekiyo şuna bak bıdı bıdı" vs laflar ederken, bunları bloguma koyacağımı söylediğimde "hahaha" gibisin den bişeyler zırvalayacaktı ki susturdum onu :) daha serbest olsam inanın daha güzellerini koyardım :)


  buraya da trende seyahat ederken camdan çektiğim bir kareyi koydum :) hız ortalama saatte 250 km civarında seyrediyor, ama hiçbirşey anlaşılmıyor, hatta bir süre sonra hiç hızlı gelmemeye başlıyor :P Yine de YHT gerçekten zamandan büyük ölçüde tasarruf etmeyi sağlıyor, en güzel özellik o. Başka zaman git git bitmeyen Eskişehir yolu, bir anda eriyor. İyileştirme çalışmaları yapılıyormuş, bu süreyi 1 saat 5 dakikaya kadar çekeceklermiş daha :)

herneyse, nişanlıyla uğraşırkene filan zaman su gibi aktı, bir baktım Eskişehir'deyiz. Bu arada arkadaşımız da aradı, o da terhis olmuş, bizi Gar'da bekliyormuş. Birbirlerini buldular, hasret giderdiler, ben de sevindim tabii. Çünkü sevdiğimiz bir arkadaşımız, aslında nişanlının arkadaşı ama biz de sonradan arkadaş olduk zaten aynı kurumda çalışıyoruz.

Ben Eskişehir'e ayak basar basmaz hemen fotoğraf çekmeye dadandım, ama dediğim gibi hem erkeklerin vıdı vıdısı (her adım başı fotoğraf mı çekilir, sen bizi yavaşlatıyorsun, blog da neymiş, amaaan) hem de cep telefonu ile çekmemden ötürü şimdiden acemiliğimin kusuruna bakmayınız efendim :)

Porsuk Çayı ile ilk karşılaşmam,
 Hava bir günlük güneşlikti anlatamammm :) Ankara'da bu sene donmaya alıştığım için hiç öyle sıcak bir bahar beklemesem de şansıma dün hava iyiydi, gerçi tek soğuk olsun yağmur yağmasın yeter diyordum kendi kendime ama sonuç beklediğimden daha güzel çıktı Allaha çok şükür :)

Sonra hem ben, hem de beyler acıktığı için, Porsuk Çayı kenarında gözümüze güzel gelen ilk cafeye oturduk, Tango Cafe. 


burada da kahvaltıyı ettikten sonra Porsuk Kenarından yürüyerek tarihi Odunpazarı semtine doğru yola koyulduk :)



Eskişehir'de hemen her köşebaşında, meydanda böyle güzel heykellerden görmeniz mümkün :)


ve her yer petunyalarla, mor salkımlı çiçeklerle süslü, ne şahane :)


çok güzeller değil mi?


aşağıdaki teknelerle 15 dakikalık tur sadece 1,5 TL. Biz de binmek istedik ama çok sıra vardı ve diğer iskeleye yürümemiz lazımdı, inşallah bir dahaki sefere :) Bir de gondollar var, onlar 4 kişilik, ve 15 dakikası 15 TL. Bizim gibi içi geçmemiş romantik çiftler için daha ideal :P


Soldaki benim nişanlı, sağdaki ise arkadaşımız. Bir an resim çekerken arkalarından itivermek geldi içimden ama gurbet ellerdeyiz şimdi diye vazgeçtim :P


Bir dahaki postumuz ise Odunpazarı Tarihi Semti'ne dair olacak, beni izleyin anacım, baaaay :))) (bunu hatırlayanınız var mı? :)

Kocaman Sevgiler :)


13 yorum:

Noblesse dedi ki...

fotoğraflar harika, nasıl imrendim, belediye başkanı faktörünün açık bir örneği Eskişehir...

Sevdiye dedi ki...

ayy hislendim şimdi..
aynı cafe'de oturmusuz,aynı yerlerde gezmişiz be yaw :)
odun pazarına da gittimdi,Kent park'a ha bi de çi börek yedimdi.
Siz ? yediniz mi çi börek ?

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Noblesse, çok doğru yazmışsın, belediye başkanı çok önemli bir faktör, ve bir ara topla sen de çantanı git günübirliğine hatta çoluk çocuk :)

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@sedocum, gerçekten düşününce insan farklı hissediyo bak :) odunpazarı postu yarın, kentpark'a gitmeye zaman kalmadı, garın arkasına düşüyodu ve benim ayaklarım kopmuştu yorgunluktan :( çibörek yemedim ben, ne bilim canım istemedi, nişanlı alacaktı güya ama unuttuk, artık bidahakine inşallah :P

Asahhara dedi ki...

Süper bir gezi olmuş. Bizde sayende gezmiş olduk :) Teşekkürler.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@asahhara, yarınki post daha güzel, bekleyin efendim :)

Asahhara dedi ki...

Sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Maya'nın Cicileri dedi ki...

efendim, yarınki gezimizde odunpazarı semti ve lületaşı atölyesi var :)

mutfagabuyrun dedi ki...

porsuk çayının görüntüsü çok hoşuma gitti.görmekisterdim ama kısmet bakalım.çok güzel resimler çkmişsin canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@sevda ablam, inşallah kısmet olur görürsün, öyle güzel bir şehir ki :) güzel yorumun için senin de ellerine sağlık ablam, öpüyorum ben de :)

fashiONözge dedi ki...

ayyy eskişehir hastası bir insan olarak bayıldıımmm :)aydın insan belediye başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN eseri tamamıyla.böyle güzelleşemez bir sehir.ki ben neredeyse 20 senedir her sene min 2 kere gidiyorum:))gondola mutlaka bininnn harikadır...çok tesekkürler paylaştıgın için:)

Deli Anne dedi ki...

Pek güzeldir Odun pazarı semti.. hele bir kültür evi vardı.. çi börek, içli köfte yemiştik.. ne güzeldi

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@özgecim, ben de hayran kaldfım, gerçekten doğru bir yönetici ile neler başarılmıyor ki :)

@Deli Anne, ben de çok sevdim odunpazarı'nı, birazdan yayınlıyorum zaten :)