24 Şubat 2011 Perşembe

Küçük Tiyatro: "Erkek ve Kadın"

Başlıktan da anlayacağınız üzere dün akşam kültür ve sanatla haşır neşir bir akşam geçirdik. Annem salı günü akşam demişti ki, ben kardeşinle yarın tiyartoya gideceğim, Dairesniden arkadaşlarıyla birlikte. Benim de günüm kalktı tabii (anlamını bilmeyenler için günüsü kalkmak kıskanmak gibi bişi :) Hemmen onların gideceği oyuna Mybilet'ten iki bilet aldım, biri bana biri de nişanlıya. Daha sonra aradım, dedim "yarın akşam oyuna gidiyoruz" cevap : bana niye sormadın?! emrivaki yapıyosun!!!
Ben: ya sanane ben gitmek istiyorum, el gün içine çıkmadık herif mi olcan sen benim başıma!!! Gidilecek dediysem gidilecek o kadar!!! (eli maşalılığın bu kadarı, kendim diye söylemiyorum bazen dehşet çekilmez oluyorum :)))
cevap: üf gideriz tamam.


Oyunun adı sanı sorulmuyor, o kadar ilgisiz bir durum yani!!! Neyse, Devlet Tiyatroları'nın Küçük Tiyatro sahnesinde oynanan "Erkek ve Kadın" adlı oyuna alındı bilet. Konusunu merak ederseniz buraya tık tık :) Burası da Küçük Tiyatro binası, resim yine bana ait değil. Görünüşünden de anlayacağınız üzere, Ankara'nın ilk apartmanlarından burası, ismi Evkaf Apartmanı. Şair Ahmet Hamdi Tanpınar ve Şair Orhan Veli Kanık da bu apartmanda yaşamışlar. Ne kadar güzel değil mi?



Bu da eski hali...






Bu arada sabahları ve öğlenleri nişanlıyla araba sürme çalışmaları yapıyorum, hemen hemen kavradım sayılır, yoğun akan trafik hariç her türlü kullanmaya hazırım ama yanımda biri olduğu sürece :) vites geçişlerinde sorunum var yalnız, biraz sert oluyor ben de hissediyorum, şanzımanı dağıtmaktan korkuyorum ama pratikle onu da aşarım inşallah :)


Eveet, gelelim kültürlü akşamımızaaaa... Nişanlıyla daireden çıktık, tabii o kullanıyor çünkü ben akşamları henüz o tecrübeye gelemedim, Ulus'a doğru yola koyuldık. Biraz erken gidelim dedik ki hem trafiğe kalmayalım hem de akşam yemeğini de halledelim. Bilenler bilir, Küçük Tiyatro'nun altında Mudurnu Restaurant var, tavuk ürünleri üzerine yoğunlaşmış fakat kırmızı ette de güzel bir menüsü var, çorbaları tatlıları (ki Mudurnu'nun ürünü olan tatlılar) pizzalar ve tavuklu salata ve sandviçleri... Yani kısaca menüsü çok zengin. Çoook acıkmış olduğum için dışarıdan resmini çekmeyi unuttum ama mekanın, içerisini de öyle :( Ama internetten buldum dış resmini, içerisinin de ne kadar tarihi güzellikte olduğunu sizin hayal gücünüze bırakıyorum artık :)



Ben Mudurnu Restoran'a ne zaman gitsem her daim piliçli birşey denerim, bu sefer de Köri Soslu Piliç Pirzola denemek istedim, nişanlı da Köri Soslu Kanat istedi, yanına da ayran :) Siparişi verdikten sonra servis açıldı ve servisin üzerinde harika bir hikaye var, Halil İbrahim bereketi üzerine :) Resmini ekliyorum, üzerine tıklayıp büyüterek düzgün şekilde okuyabilirsiniz isterseniz :)



Sonra ikram olarak acılı ezmemizi getirdiler, benim gözüm döndüğü için hemen çatallamaya başladımmm :) Nişanlı da saf saf beni aç halimi izliyor bu arada :)



Sonra menüler geldi...




Ve artık oyun saati yaklaştııı... Hemen gittim gişeden rezerveli biletlerimizi teslim aldım, tabii bu arada annemlerle filan da buluşuldu, içeriye girerken oyunun afiş resmini çekebildim ancak, çünkü içeride fotoğraf makinesi vb eşyaların tümü yasak maalesef :(



Yine de yine netten bulduğum resimleri ekleyip sizi aydınlatmak isterim :)

Kaynak : www.devtiyatro.gov.tr



Oyun bitti, görüşümü yazmayacağım çünkü izlemek isteyen arkadaşlar olursa spoil etmeyelim değil mi?  Ama kısaca izlenim verirsem ben beğendim, tavsiye de ederim Ankara'daki arkadaşlara :)))

Bir tiyatro maceram da burada son bulmuş oldu vesselam :)

Kocamannn Sevgiler :)

11 yorum:

Sevdiye dedi ki...

Kültürazzi Maya,
Oburazzi Maya,
Şöförazzi Maya,
MAŞArazzi Maya ...gördüm seni :))

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@sedo kız, beni sizler yarattınız efendim, saygılarımla :D der ve sanat güneşi zeki müren edasıyla selamlarım efendim :)

Asahhara dedi ki...

Eğlenceli keyifli bir gün olmuş. Tiyatroya gitmeyeli çok zaman oldu benimde. Aslında düşünebilirim bak. Araba kullanmak konusunda sakın pes etme. Sen devam et. Araba tekler biraz ama sonra düzelir. Cesaretinide asla yitirme. Bu arada bende tavuk ızgara severim. Bak canım çekti :) Yakın zamanda bu aktiviteden bende yapmak istiyorum :D

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@asahhara'cığım geçenki postuma yazdığın yorum kulağıma küpe aklımın bir ucunda muhakkak duruyor, pes etmicem merak etme :) en kısa zamanda kızınla birlikte de bu aktiviteyi gerçekleştir :) öpüyorum kocaman :)

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Güzel bir paylaşımdı. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Unknown dedi ki...

iyi yapmışsın emrivakiler iyi değil ama lazım yoksa kıpırdayacakları yok bunların iyi etmişsin sefan olsun:)

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@yaz blogcu, çok teşekkür ederim :)

@sezocum aynen öyle, adam bazen işe gitmeye bile üşeniyor, yok böle bişe, evlenince koala gibi olursa hiç şaşmayacağım :D ama ben fırsat verir miyimmmm :D kocaman sevgiler :)

Hülya dedi ki...

Çok güzel paylaşım olmus, uzun zaman oldu tiyatroya gitmeyeli ee bebek olunca insan ister istemez yoğun oluyo hele birde çalışıyosa. Sevgiler Hülya

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Hülya bebek çok ayrı zaten :) biraz ele gelince sen de başlarsın tekrardan inşallah :) kocaman sevgiler sana da :)

Adsız dedi ki...

arabayı nereye parkettınız acaba öğrenebilirmiyim:) bugün bende gitmeyi düşünüyorum ama araçla sıkıntı olcak gibi

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Sevgili Adsız :) haftasonu nete giremediğim için şu anda sen nereye park edileceğini çoktan keşfetmişsindir sanırım :) yine de Küçük Tiyatro'nun arka tarafında park yerleri var gönül rahatlığıyla çekebilirsiniz :) sevgiler :)