8 Haziran 2011 Çarşamba

Mandalina Hasadım, Cam Boyama Kavanozum falan filan :P

Yaşasınnn! Bugün sırtımda kalan tek sınav yüküm olan ingilizceden de kurtuldum, kendimi tam azad edilmiş hissediyorum şu anda. İnşallah bir haftaya kadar da sonuçlarım açıklanır, buradan kesinlikle sevgili Ülkücüğüme duyuracağım, kikiki :)


Merak etmişsinizdir belki bu mevsimde ne mandalinası ne hasadı diye :) Efendim benim dairedeki masamda bir adet minyatür mandalina ağacım var. Evet bildiğiniz mandalina, çiçeklerini açıyor, sonra çiçekler meyveye dönüyor, bildiğiniz döngü yani. Mandalinacığım kış sonunda birkaç çiçek açmıştı, bunlardan ikisi meyveye döndü, sonra teki yolun yarısında pes etmişti, kala kala tek meyvem kalmıştı. Sevgili Pembedüşler ablam her sabah onun kahvaltısını yaptırırdı, severdik filan birlikte konuşurduk ağacımızla :) Sınavlar için izne ayrılmadan önce bıraktığımda mini mini idi :) Sonra ablam dedi ki "artık bunun içi geçicek, hasat için seni bekledim" :) ve dün de hasadımızı gerçekleştirdik :)



Hasattan biraz evvel :) Bakın nasıl şirin ama :)

Bayağı da büyümüştü hani :)


Hasadımız gerçekleşti, dalından koparılmış hali de bu işte, bir türlü bitiremediğim, elimde sürünen kitabın üzerinde :P


Bu da soyulmuş hali miniğin :P Küçücük küçücük dilimleri vardı bir de! Sonra dedim ki tadına bakayım, uyyy nasıl ekşi bilseniz :) Tabii çok harika olsun demiyorum ama bizim minik sanki zehir küpü :)


Ablam da yedi, aynı tepkiyi verdi :) Sonra ben bunu kutlamak için sınırlı sayıdaki mandalina dilimlerini dairede dağıtmaya başladım, çünkü o herkesin gözbebeği idi :) Ama nedense kimse tadını sevmedi :P

Sırada bir de cam boyama kavanozum var, kısmetse çeyizime böyle baharat kavanozları boyamak istiyorum, siz ne dersiniz? Bunu öylesine bir ön çalışma, örnek olarak yaptım, ama her türlü fikrinize açığım. Bu arada resimler bizim biriciğimiz Dekupaj Resimleri blogundan :) hamur kabartma çalışıldı üzerine...




Herkese kocamannn sevgiler :)

17 yorum:

Tuğçe dedi ki...

Hasadınız çok lezzetli görünüyor. :)
Cam kavanozunuz çok güzel olmuş elinize sağlık.
Cam boyama işlemini nasıl yaptınız anlatabilir misiniz?
Teşekkür ederim, sevgiler,

Noblesse dedi ki...

baharat kavanozlarımızı dilediğimiz gibi kendimizin yapma fikri hoşuma gitti.Kavanozların çok cici olmuş, şu hamur kabartmayı öğrenmeliyim.

Ülkü dedi ki...

Heh aferin yavrucum bekliyorum sonuçları :)) yahu bu portakal olmasın :) o kadar bekletirseniz sinir küpünden zehir küpüne dönüşmüştür garip :)gayet güzel olur baharat kavanozu olarak :)

Sahaf Kedisi dedi ki...

Kavanozlara bayildim! Ben de isterim =))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Mandalinanın öyküsünü okurken yüzüm buruştu:)
Kavanoz çok şirin olmuş. Ellerine sağlık. Ama naçizane fikrim, eğer verniklemediysen, boş kalan yerlere kapağın renginde puantiyeler yapabilirsin. Yalnız çok doldurmadan:) Resimleriçok güzel kullanmışsın. Link için de teşekkürler...

mutfagabuyrun dedi ki...

bol meyve diliyorum canım seneye hasatta.kavonozda çok şeker olmuş.öpüyorumn

Gulos dedi ki...

benim de küçükken diktiğim bir elma ağacım vardı ama nedense hiç meyve vermedi ben de o günkü aklımla bir tane elma bağlamıştım dalına :) .Sonra nazardan! herhalde kurudu zavallım.Senin mandalinan en azından ekşi mekşi bir meyva vermiş.Boyama ve dekupaj işine ben de merak saldım bakalım yapabilirsem yapıcam.
Sevgilerimle.

biyasimadahagirdim dedi ki...

ayy ağzım sulandıı:)

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@10parmakta10marifet, çokkk teşekkür ederim, senin için bir cam boyama postu hazırlasam ne dersin :) sevgiler :)

@Noblessecim, bence de bu fikir insanın çok işine geliyor, hem el emeğin hem de canın nasıl isterse öyle dekore edersin mutfağını :) hamur kabartma olayı da çok kolay, ihtiyacın olan sadece model hamuru ve dekupaj tutkalı, biz hamuru nezih kırtasiyeden alıyoruz, çok da uygun fiyatı :) bir post da buna dair hazırlayacağım ama senin için :)

@Ülkücüm ama bu anca büyümüş haliydi, orada biraz büyük görünmüş mini mini mandalina :) ama cidden zehir gibiydi :) sonuçlara az kaldı, inşallah sana yüzüm kızarmaz :P

@Sahafcım Kedicim, ben sana yaparım sen iste yeter :) mail at bana, armağanım olsun :)

@Marifetli Peri, çok teşekkür ederim, ama herşeyi verniklemeyi unutan ben bunu vernikledim, keşke huyumu devam ettirseydim, dediğin doğru, diğerki denemelerimde bunu hatırlayacağım :) ve blog hakkında her zaman destekteyim :)

@Sevda ablam çok sağol, bir saksı değişimi lazım fidan için, ondan sonra bence de mahsul artacaktır :) ben de öpüyorum :)

@Güloşum, senin fikrin de çok orijinal ama, ben de mi yapsam ki, şimdi çok çıplak kaldı fidancık, ama tek bir çiçeği var o minik şey bütün odayı mis gibi kokutuyor :) bence başla bu boya işine, insan bir saat bile ayırsa çok rahatlıyor :)

@biyaşımadahagirdim, birdahaki hasada inşallah canım :) bir dilim filan ama en azından insan mutlu oluyor yiyince :)

Tuğçe dedi ki...

Çok ama çok mutlu olurum.. Merakla bekleyeceğim :)

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@10parmaktaa10marifetcim ne demek, en kısa zamanda sunacağım :)

Stil Direktoru dedi ki...

Eline sağlık mandalina olayı da gülümsetti beni .)

coco-jelly dedi ki...

bende istorum balkonuma mandalina yetiştirme ip uçlarını veeeeeer:)ne yapılır anlat bakalım..kavanozunda pek şeker olmuş ellerine sağlık mucuks:)

http://coco-jelly.blogspot.com/

tuba can dedi ki...

o mandalina ağacına göz koydum bilesin :))) bayılırım mandalina limon ağaçlarına :) canım çarşamba saat 12de buluşuyoruz pembe düşlerede haber verirsen sevinirim görüşmek üzere

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Stil Direktörü, seni buralarda görmek ne güzel :) teşekkür ederim :)

@coco-jelly, bilmem ki valla ben sadece her sabah sevgiyle konuşuğ fısfısla suluyoruz öyle böyle büyüyor işte, sevgiler :)

@morinekcimmm, hehehe çok mutlu oldum artık buluşuyoruz :) bir ağaç daha geçerse elime muhakkak sana yönlendireceğim :)

hobivakti dedi ki...

Mandalina ile ilgili yazdıklarını okurken sanki limon yemiş gibi hissettim ağzım sulandı, ekşidi... :)

Kavanozun çok hoş görünüyor. Ellerine sağlık.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Hobivakti, bakalım ikinci mandalinada tatlanacak mı, inan bebk gibi bakıyoruz valla, kavanoz için de teşekkür ederim :)