31 Ocak 2011 Pazartesi

Ortaya Karışık Post :)

merhaba hepinize! :)

geçen hafta güneşli bir Ankara'dan yazıyorken bu haftaya bembeyaz ve apayaz(!) :) bir Ankara'dan başlıyoruz :) Beklenen kar nihayet geldi ve bize eziyet olmaya başladı :) Yine de şööyle bir mikropları kırıp geçirmesini temenni ederekten haftasonunda neler neler yaptığımı anlatmaya başlıyorum.

Cuma akşamından başlayalım isterseniz. Cuma günü mesai bitiminde nişanlımla Kızılay'a indik. Aslında çoğu zaman yapmadığımız birşeydi :) Günlük hayat öyle yoğun ki çok zor birbirimize zaman ayırabiliyoruz. Yanyana geldiğimizde ise hep yanımızda başkaları, aile bireylerimizden biri yahut arkadaşlar filan oluyor. Bu bu aralar beni çok huysuzlaştırdı, onu üzmeye başladım istemeden, biraz daha dikkatli olacağım söz veriyorum :) Herneyse, iş çıkışı Kızılay'da Karadeniz yöresine has yemekleri yapan Aşiyan Yemek Evi"nde toplandık onun oda arkadaşlarıyla birlikte. Aşiyan Yemek Evi çok çok kendine özgü bir yer. Bir kere menüsünde sadece Karadeniz'e özgü olan yemekler var. Mesela Akçaabat köfte, karalahana sarması, hamsili pilav, laz böreği, fasulye tuşusu kavurması.... Her çarşamba geleneksel halk ozanları toplanıp karşılıklı atışmalar yapıyorlar, her cuma ve cumartesi akşamı ise kemençeci Yaşar Abi size en güzel Karadeniz türkülerini hem çalıyor kemençesiyle, hem de kendine has şivesiyle söylüyor. Çala çala iyice açıldıktan sonra da gözüne kimi kestirirse kemençesiyle hemen bir ezgi uydurup bir de tatlı mani düzüyor. Tatlı dediysem "huysuz ve tatlı" manasında da anlayabilirsiniz çünkü bana düzdüğü maninin içinde "bakma bana öyle BMC farı gibi" mısrası geçmişti, gözlük takmama istinaden böyle bir laf attı tabii ama herkes koptuuu :) Kesinlikle tavsiye ederim Ankara'daki arkadaşlar için, mekan alkolsüz ve çok da sıcak bir ortamı var. Gittiğimiz gün sigortalar yarım saatte bir atıp bizi beş dakikalığına elektirksiz bıraksa da gerçekten çok orijinaldi. Neyse artık size de isterseniz eğer gidip görmek kalıyor artıkın :) Kızılay'da Sümer-1 Sokak'ta, Onur Çarşısının hemen dibi :)

Cumartesi gün ise deli gibi yağan kara rağmen kardeşimle kendimizi dışarı attık. Kardeşim yine Kızılay'da deli gibi pasajlara koştururken ben de içimde yanan ingilizcemi geliştirme aşk ve şevkiyle gidip Olgunlar Sokaktan bir sürü "advanced" seviyesinde kitap aldım. Onları okuyup bitirdikten sonra artık normal romanların kucağına atacağım kendimi. Ha unutmadan bir de uzun zamandır isteyip de alamadığım İskender Pala'nın "Şah ve Sultan" romanını aldım. (Buradan sevgili Dürr-i Yekta'ma kocaman sevgilerimi yolluyorum, anladın sen onu! ;) Akşamına da nişanlımla kardeşi bize geldiler yemeğe filan feşmekan. :) (bu arada iki tane aynı kitaptan almışım, kafam ne kadar karışıktıysa :D)

Dün ise en son olarak hobilerime adadım kendimi. Uğurböcekli anahtarlığıma son halini verdim, tığ işi yastıklarımın ikincisine başladım, keçeli kapluş yapımına başladım, sevgili Pasaj müşterilerimden birisi için ısmarlama bardak altlığı yapımına başladım. Bu arada istediğiniz bir ahşap obje olursa dilediğinizce benimle irtibata geçip birlikte çalışabiliriz. :) Etkinliklerimden de birkaç resim koyup bugünkü postumu burada noktalıyorum. Hepinize sevgiler ve pozitif bir hafta enerjisi yolluyorum :)




15 yorum:

Unknown dedi ki...

aa bayıldım çok güzel olmuş ne güzel dolu dolu haftasonu geçirmişsin :) ayrıca evet canımcım anladım ben onu :D ama hafta sonu hava çok soğktu ya bende cumartesi günü kızılaydaydım bütün günüm bitti boş boş işlerin peşinde pazarda ona keza aynıydı bu tatilin neden hiç bereketi olmuyor ya rüzgar gibi geçiyor :(

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Dürr-i Yektacım bence de tatilin hiç bereketi olmuyor, iki gün de olsa, iki hafta da, ne zaman işbaşı yapsan sanki hiç izin almamışsın gibi hissediyorsun, bi de havalar da soğuk ya ondan oluyor tahminim :(

çeşnici Handan dedi ki...

Ne güzel dolu dolu bir haftasonu olmuş. Uğur böceklerine de bayıldım ellerine sağlık.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Sevgili Çeşnici Handan, evet bundan sonra daha da verimli haftasonları geçirmeyi planlıyorum Allah izin verirse :) Uğurböceği için de ayrıca teşekkür ederim :)

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Sayfamı ziyaret ederek izleyici eklentisine bıraktığınız profil için çok teşekkür ederim. Ben de profil bilgilerinizden istifade ederek bloğunuza ulaşmış bulunuyorum.

Blog dünyasının bir gezgini olmakla birlikte ilk defa değişik bir şablon ve arayüzle karşılaştım. Blog sayfanızın içerği de çok güzeldi. Ancak sol ve sağ kolanlarınızın genişliği eklentilerinize yetecek kadar geniş değilller.

Sağ ve sol kolonlarınızın genişliği 185px ölçüsündeymiş. HTML koduna girerek bu genişliği 220px yükseltip bir deneyin, herhangi bir görüntü problemi ile karşılaşmazsanız, bence daha güzel bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Ankara'daki Aşiyan yemek evini tanıtım anlatımınız da çok hoştu. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Orasını bilmeyenler için en azından bir referans oldunuz.

Uğurböceği maskotlu anahtarlık çalışmanızı da pek beğendim. Elinize ve emeğinize sağlıklar olsun.

İyi ve güzel paylaşımlarda buluşmak arzu ve dileğim ile birlikte sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Yaz Blogcu, yorum için çok çok teşekkür ederim :) uzun uzun yazmışsın ellerine sağlık :) ben denedim ikisini de 220px yapmayı fakat yaptığım zaman sağ sütun kendisini aşağı çekiyor demek ki orta gövdenin genişliği bu sefer sol taraf da 220 px olunca onu aşağı itekliyor. buna ne çare bulabiliriz peki :)

hobivakti dedi ki...

Bir ANkaralı olarak tavsiye üzerine Aşiyan a gitmek şart oldu. :)

Uğur böceği çok hoş olmuş, ellerine sağlık.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@sevgili Hobivakti, mutlaka ama mutlaka tavsiye ederim, fiyatlar da çok uygun üstelik :) kocaman sevgiler, teşekkürler :)

Recep Altun dedi ki...

Merhaba,

Ben HTML kodunda uzman değilim ama, sizi yönlendirdiğim gibi amatörce deneme-yanılma yoluyla böyle şablon sorunlarımı çözebildim.

Sizin Outer-Wrapper genişliğiniz 820 px bunu 850 px yükseltin, sider'lerinizi de (sağ-sol kolon) 185 px den 200 px çekin . Sağ ve sol kolana eklediğiniz 30 px 820 px olan ana genişliğe ilave etmekle şablonun ana genişliğini 850 px çıkarmış oluyoruz. Böyle bir deneyin eğer yine sidebarlar aşağı kaçarsa, daha diyecebileceğim bir şey yoktur, çünkü artık bundan sonrası beni aşar. Başarılar dilerim inşallah olur.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

@Yaz Blogcu, teşekkür ederim, bu sefer tamam oldu galiba, biraz daha yükselttim değerleri, daha iyi oldular, herşey için çok teşekkür ederim, sevgiyle kalın. :)

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,
Evet olduğunu gördüm. Size bu ölçüleri yazdıktan sonra erinmedim, sizin şablonun aynısını buldum, indirdim ve http://birmilyonblogcu.blogspot.com blog sayfama uyarlayarak bizzat denedim ve ölçülerin hiç sapma yapmadan yerli yerine oturduğunu gördüm. Ben de bu durumu size haber vermek için geldiğim de siz çoktan bu yeni ölçüleri sayfanıza uygulamışınız bile,
Yardımcı oalabildiysem ne metlu bana!
En Güzel'e emanet olyn ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalr tekrar beni biraz çok oluyorum ama, bir kere bu işe bulaştım. Şimdi geriye bir ayar kalıyor dikkat ettiyseniz sağ ve sol kolanlar orta ana kolonu boğdu, yani main-wrapperi de biraz genişletmek lazım onun ölçüsü 450px tir bunu 500 yaptım ve 850 olan dış çerçeveyi de 900 yaptım ama olmadı zannedersem HTML kodlarında bir yer daha vardır ki onun ölçüsünü de ayarlamak gerekiyor. Ben yine elimdeki numune sayfa ile uğraşacağım güzel bir ölçü tutturursam size haber veririm. Tutmazsa böyle devam edersiniz.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla.

Maya'nın Cicileri dedi ki...

bunca zahmete ne gerek vardı, teşekkür ederim, siz de Allah'a emanet olun

MODA GEZGİNİ dedi ki...

uğurböcekli anahtarlığını çok sewdim.eline sağlık canım..karadeniz yemeklerinide götürmüşsün maşallah:) afiyet olsun..bloguma beklerim.sewgiyle ve mutlu kal...

Maya'nın Cicileri dedi ki...

sevgili moda gezgini, ziyaretin için çok teşekkür ederim, gel bir ara beraber götürelim yemekleri ;) kocaman sevgiler, uğrayacağım bloguna da :)